Hlavní obsah

V Belgii narazil osobní vlak plnou rychlostí do nákladního, tři mrtví

Brusel
Aktualizováno

Při srážce vlaků ve městě Hermalle-sous-Huy na východě Belgie zahynuli v neděli tři lidé. Další tři desítky jich utrpěly zranění. Oznámil to místní starosta Françis Dejon. K nehodě došlo, když se vlaky ocitly na stejné koleji.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Osobní vlak narazil v Belgii zezadu do nákladní soupravyVideo: Reuters

 
Článek

Devět zraněných je v nemocnici, někteří z nich jsou v kritickém stavu, uvedla televize SkyNews. Ošetřeno muselo být dalších 27 lidí.

„Osobní vlak je zničený. Přední vagón je zmačkaný do sebe. Jsme velmi rádi, že obětí není víc,” řekl starosta Françis Dejon agentuře Belga.

Frederic Sacre ze společnosti Infrabel, která spravuje belgické dráhy, řekl, že osobní vlak měl šest vozů. „První dva byly po nárazu vážně poškozeny a vykolejily, protože osobní vlak narazil do nákladního v plné rychlosti”.

I jeden z cestujících řekl, že přední vagóny jsou zcela zničené. Na místě  podle něj po havárii panoval chaos.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Osobní vlak jel v době nárazu rychlostí 90 kilometrů za hodinu a vezl čtyři desítky cestujících, napsal belgický deník Le Soir.

„Vlak přepravující kolem 40 cestujících narazil do zadní části nákladního vlaku na stejné koleji,“ uvedl dráhy SNCB k nehodě, jež se stala v neděli kolem 23. hodiny u Saint-Georges-sur-Meuse na trati z Lutychu do Namuru.

Příčina nehody se zjišťuje

Příčina neštěstí zatím není známá. Dráhy uvedly, že se především soustřeďují na zachraňování přeživších.

Sanitky na místě nehody

Na osudné trati byly v neděli večer problémy se signalizací, protože blesk udeřil do trafostanice. Problémy ale byly kolem 21:30 odstraněny, uvedla televize RTL.

Web 5 minutes zase zmiňuje dopad nedávných stávek na provoz. Na trati Charleroi–Brusel se musely odtahovat dvě soupravy. Trať mezi Turnai a Lille je stále mimo provoz, protože se po ní týden nejezdilo a musí se provést údržba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám