Hlavní obsah

Sílící střety na Donbasu si vyžádaly další tři oběti

– Kyjev/Doněck

Sílící napětí na východě Ukrajiny zvyšuje počet padlých na straně vládních sil. Za posledních 24 hodin si boje vyžádaly tři mrtvé a osm zraněných, uvedl mluvčí vlády pro otázky ATO (protiteroristická operace proti separatistům) Andrij Lysenko.

Foto: Reuters

Ukrajinští vojáci připravují kulomet k palbě.

Článek

„Během posledních 24 hodin následkem bojů zemřeli tři ukrajinští vojáci a ještě osm dalších utrpělo zranění,“ řekl Lysenko podle listu Ukrajinska pravda. Ztráty byly zaznamenány u Doněcku a Mariupole.

Tiskové centrum ATO také uvedlo, že separatisté za poslední den v 25 případech zahájili palbu, čtrnáctkrát u Doněcku směrem na Avdijivku a šachtu Butovka. Kromě ručních zbraní a kulometů použili i minomety ráže 82 a 120 mm. Ty nasadili i u Mariupole, zejména v oblasti Šyrokina.

Naopak separatisté si stěžovali misi Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, která na východě Ukrajiny dohlíží na dodržování příměří, že ukrajinské síly v noci ostřelovaly Dokučajevsk z houfnice ráže 122 mm. Na město dopadlo 26 dělostřeleckých granátů a také 46 minometných granátů ráže 120 mm. Zapálily cisternu v továrně, uvedla agentura DNR News.

Reklama

Výběr článků

Načítám