Hlavní obsah

V Istanbulu zadrželi deset členů Islámského státu, chystali útok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Istanbul

Deset příslušníků Islámského státu bylo ve středu zadrženo v různých čtvrtích Istanbulu, kde speciální protiteroristická jednotka podnikla několik koordinovaných razií. Podle listu Hürriyet se razie uskutečnily na deseti adresách ve čtyřech čtvrtích.

Foto: Yagiz Karahan, Reuters

Turecký policista v Istanbulu

Článek

Při operaci bylo podle úřadů zadrženo pět Syřanů z Islámského státu, kteří už připravovali útoky, dalších pět jim údajně pomáhalo.

Turecká tajná služba na základě udání z konkrétní policejní stanice v pondělí varovala všech 81 tureckých provincií, že během čtvrtečního Dne mládeže a sportu teroristé zaútočí.

Související téma:

Foto: Stringer/Files, Reuters

Bojovník Islámského státu v Mosulu

Podle pondělního vydání listu Habetürk turecká tajná služba MIT varovala, že deset příslušníků IS přešlo syrsko-tureckou hranici v provincii Gaziantep. Údajně plánovali podniknout deset různých útoků ve městech, zejména v Ankaře. Jedním z terčů mělo být mauzoleum prvního tureckého prezidenta Kemala Atatürka, dalšími armádní budova ve čtvrti Cebeci a americké velvyslanectví. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám