Hlavní obsah

Policie kvůli atrapě bomby vyklidila stadión Old Trafford a odložila utkání Manchesteru United

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kvůli atrapě bomby musel být v neděli odpoledne vyklizen stadión Old Trafford a zápas posledního kola anglické fotbalové ligy mezi Manchesterem United a Bournemouthem se musel odložit. Policie požaduje vyšetřil, jak je možné, že atrapa bomby byla na stadiónu čtyři dny, než se ji podařilo objevit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Diváci museli opustit stadión Old TraffordVideo: Reuters

 
Článek

"Tohle fiasko způsobilo rozsáhlé potíže fanouškům, kteří na zápas přijeli, vyplýtvalo čas velkého množství policistů a armádních pyrotechniků a zbytečně ohrozilo lidi," uvedl v pondělí v prohlášení manchesterský policejní šéf Tony Lloyd.

Na jedné z toalet se v neděli odpoledne před zápasem našel telefon, který byl napojený dráty k potrubí, napsal britský deník Daily Mail.

Na stadión okamžitě dorazila pyrotechnická jednotka. Zhruba dvacet minut před plánovaným začátkem utkání pořadatel oznámil, že je zápas odložen, a nastala evakuace stadiónu. V tu chvíli tam bylo 76 tisíc fanoušků, uvedl Daily Mail.

Evakuace proběhla poklidně. Zástupce vrchního konstábla John O’Hare ocenil diváky: „Jsem vděčný fanouškům Manchesteru United a Bournemouthu za jejich podporu.”

Foto: Andrew Yates, Reuters

Prohledávání stadiónu Old Trafford

Úřady později sdělily, že výbušné zařízení bylo pouhou atrapou, ale uvedli, že šlo o velice „věrnou nápodobu“. Policie atrapu na stadiónu odpálila. „Po dnešní řízené explozi jsme zjistili, že šlo o cvičné zařízení, které soukromá společnost zapomněla po výcviku psů pro vyhledávání výbušnin,“ řekl O’Hare televizi SkyNews.

Fotbalový klub už zahájil vyšetřování, jak je možné, že zařízení bylo na stadiónu čtyři dny, pak se rozhodla vyšetřit incident také policie.

Manchester United přijde celá eskapáda na milióny, uvedl list The Guardian. Všem fanouškům, kteří měli lístek na nedělní utkání, nabídl zdarma vstup na odložený zápas, který se uskuteční v úterý. Mnozí tam však v pracovní den nebudou moci přijít. Na zápas přijelo také 3000 příznivců Bournemouthu, vzdáleného 400 km. Měla to být jejich první návštěva Old Trafford. Na zápas dorazil i jeden turista z Indie, který chtěl poznat tento svatostánek kopané.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Zhruba 20 minut před začátkem zápasu posledního kola anglické fotbalové ligy mezi Manchesterem United a Bournemouthem se stadión vyklidil.

Na jakém místě skončí Manchester United, závisí na výsledcích dalších zápasů.  Bournemouth by ještě mohl ze současné 16. pozice poskočit až na 12. místo. Sestupem ohrožen není.

Reklama

Výběr článků

Načítám