Hlavní obsah

Turecko znepokojilo znásilnění jeho studentky ve Vídni, zneužili ji afghánští uprchlíci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň/Ankara
Aktualizováno

Turecký list Hürriyet před klíčovým středečním jednáním EU o zrušení víz do Evropy v pondělí se zpožděním informoval o znásilnění turecké studentky ve Vídni třemi zfetovanými nezletilými afghánskými uprchlíky. Znásilněna a zbita byla 22. dubna na veřejných záchodcích. Za šokující případ označil turecký server Cagdasses, který dal titulku vykřičník. I další články upozorňovaly na mimořádnou brutalitu činu.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Rakouská policie v ulicích Vídně během silvestrovských oslav

Článek

Jednadvacetiletá turecká studentka pobývala ve Vídni v rámci výměnného programu Erasmus. Znásilněna byla na toaletách na nádraží Praterstern. Na zemi ji našla zraněnou její kamarádka.

Krátce po útoku byli dopadeni tři pachatelé, afghánští žadatelé o azyl (dvěma je 16, třetímu 17 let). Původně uvedli, že byli „silně zfetovaní a nic si nepamatují”. Pak se jeden z nich k útoku podniknutému v pátek 22. dubna v jednu hodinu ráno přiznal: „Ano, znásilnili jsme ji.“

Na dívku si počkali u WC, „aby s ní měli sex“, jak uvedl jeden z nich. Když studentka zamířila na toaletu, následovali ji a vrhli se na ni. Když se bránila, mlátili jí hlavou o mísu a ucpali jí ústa, aby nemohla křičet. Podle listu The Local ji dva z nich znásilnili.

Další ze zadržených připustil, že dívku chytili, ale popřel její znásilnění. Trojice skončila ve vazbě ve věznici Josefstadt.

Sexuální útoky migrantů

Nejde o první sexuální útok migrantů ve Vídni, nejznámější je případ Iráčana, který znásilnil chlapce na plovárně. [celá zpráva]

O znásilnění dvou dívek se pokusil v půlce března i šestnáctiletý Libyjec. [celá zpráva]

V Rakousku se podle lednového přehledu ministerstva vnitra každý den odehraje jedenáct sexuálních útoků, za leden to bylo 343. Rakušané byli podezřelí v 51 procentech případů, zatímco žadatelé o azyl v necelých devíti a ostatní cizinci ve více než dvanácti procentech. V ostatních případech nedošlo ke trestnímu stíhání. Podle rakouských úřadů bylo loni v zemi odsouzeno za sexuální delikty 294 osob, přičemž třetinu z nich tvořili cizinci.

Oblast kolem nádraží Praterstern a nedalekého nákupního střediska Millenium je centrem násilí, protože tam mezi sebou bojují skupiny přistěhovalců a různé gangy zaměřené zejména na prodej drog, především čečenské, afghánské a nigerijské. [celá zpráva]

Nádraží proto nyní střeží stovka policistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám