Hlavní obsah

Čecha odsoudili v Německu za krádeže stavebních strojů

– Amberg

Šestiletý trest odnětí svobody uložil soud v bavorském Ambergu 40letému Čechovi, který v česko-německém pohraničí tři roky kradl automobily, zemědělské a stavební stroje. Informoval o tom ve čtvrtek list Mittelbayerische Zeitung (MZ). Způsobenou škodu prokuratura vyčíslila na 230 tisíc eur (6,2 miliónu Kč).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž, který měl podle MZ v českém trestním rejstříku řadu záznamů, byl odsouzen v Ambergu za 17 trestných činů k šestiletému pobytu za  mřížemi.

Odsouzeného Čecha spolu s komplicem bavorská policie zadržela loni v létě. Ukončila tak sérii krádeží a vloupání, k nimž docházelo v letech 2012 až 2015 nejen v bavorském, ale i v českém pohraničí. Ztrácely se hlavně drahé zemědělské, lesnické a stavební stroje včetně minibagru, silničního válce či tahače.

Na případu krádeží vozů a strojů ze stodol, garáží a stavenišť němečtí vyšetřovatelé úzce spolupracovali s českými úřady.

Na konkrétní stopu policii přivedla na počátku loňského června výpověď svědka, který spatřil podezřelý nákladní vůz s přívěsem. Policisté následně v obci Schönsee, asi pět kilometrů od české hranice, zastavili vůz se dvěma Čechy. Poté, co zjistili, že jsou auto i přívěs kradené, oba muže zadrželi.

Část kradených věcí se policii podařilo nalézt na pozemku pily v Lisově nedaleko Stodu na Plzeňsku a vrátit původním majitelům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám