Hlavní obsah

V Rusku vyvraždili rodinu policisty, vyšetřovatelé nabízejí miliónovou odměnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruská policie slíbila vyplatit tři milióny rublů (asi 1,1 miliónu Kč) za informace vedoucí k odhalení pachatelů víkendové vraždy šesti lidí ve vsi Ivaševka u Samary. Podobný postup úřadů nebývá v Rusku běžný a spekuluje se, že nynější odměna souvisí s tím, že oběťmi byli vysoký policejní důstojník a jeho příbuzní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Rusku vyvraždili rodinu policisty, vyšetřovatelé nabízejí miliónovou odměnuVideo: AP

 
Článek

Devětačtyřicetiletý Andrej Gošt byl v minulosti šéfem policie v Syzrani, třetím největším městě Samarské oblasti, asi 750 kilometrů od Moskvy. Loni v září se stal zástupcem policejního náčelníka oblasti.

Masakr v domě policistových rodičů přežila pouze sedmiletá dívka, která ale utrpěla množství zranění a zápasí o život. Zabit byl plukovník Gošt, jeho žena, rodiče a bratr s manželkou. Oběti našel důstojníkův syn.

Nic si neodnesli, záznam zmizel

Podle jedné vyšetřovací verze zločinci pronikli v noci do domu oknem a své oběti ubili ve spánku tupými předměty, patrně kladivy a železnými tyčemi. Z domu podle tisku nezmizely žádné cennosti.

Foto: Profimedia.cz

Dům policisty Andreje Gošta v Ivaševce

Kolegové mrtvého policisty podle médií spekulují, že se jejich nadřízený stal obětí msty ze strany kriminálního podsvětí. „Za co? Těžko říct, ale do takové funkce se člověk nemůže dostat, aniž by si nenadělal nepřátele,” řekl novinářům bývalý policista, který si nepřál prozradit své jméno.

Vládní list Rossijskaja gazeta s odvoláním na sousedy napsal, že po domě byly rozmístěny průmyslové kamery, ale záznam z nich údajně zmizel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám