Hlavní obsah

Tisíce lidí v Bruselu demonstrovaly proti teroru a nenávisti

Brusel

Zhruba 7000 lidí v neděli v Bruselu v pochodu proti teroru a nenávisti vzdalo úctu obětem březnového teroristického útoku v belgické metropoli. Demonstranti kromě centra města prošli i přistěhovaleckou čtvrtí Molenbeek. V čele průvodu jelo hasičské auto, které symbolizovalo klíčovou úlohu záchranářů při likvidaci následků březnových útoků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce lidí uctily památku obětí bruselských útokůVideo: Reuters

 
Článek

Bruselské letiště a stanice metra se staly 22. března terčem sebevražedných atentátníků, kteří zabili 32 lidí. K útoku se přihlásila radikální skupina Islámský stát.

Manifestace se měla původně konat bezprostředně po březnových teroristických útocích, z bezpečnostních důvodů bylo ale její uskutečnění o tři týdny odloženo.

Nedělní akce, kterou svolaly aktivistické spolky a náboženská sdružení, se mělo podle organizátorů zúčastnit asi 15 000 lidí, podle policie dorazila zhruba polovina. V čele průvodu kráčely rodiny pozůstalých a zástupci církevních komunit s transparentem "Společně v míru".

Představitelé muslimů nesli transparent s nápisem "Láska je mé náboženství a má víra".

Foto: Virginia Mayo, ČTK/AP

Tisíce lidí si v Bruselu při pochodu proti nenávisti připomněly oběti teroristických útoků.

Mnozí z účastníků nesli na znamení přátelství a mírumilovnosti květiny.

"Největší nebezpečí, které s sebou terorismus přináší, je to, že se strach, vojenská přítomnost v ulicích a nedůvěra vůči sobě navzájem stanou normálními jevy. To nepřipustíme," uvedli organizátoři manifestace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám