Hlavní obsah

Nizozemská královna vyvolala poprask v Německu, na kabátě prý měla svastiku

Norimberk

Poprask způsobil v Německu šedivý kabát nizozemské královny Máximy, která je nyní se svým chotěm Willemem-Alexanderem na návštěvě Bavorska. Nizozemský módní návrhář Claes Iversen totiž na kabát umístil jako ozdobu různé kříže včetně jednoho, který údajně připomíná kříž hákový, informovala v pátek německá média.

Foto: Daniel Karmann, ČTK/AP

Nizozemská královna Máxima se svým chotěm Willemem-Alexanderem na návštěvě Bavorska. Jeden z křížů na jejím kabátě podle německých médií připomíná svastiku.

Článek

Osmačtyřicetiletý nizozemský král je se svou o čtyři roky mladší manželkou na dvoudenní návštěvě Německa. Po čtvrteční zastávce v Mnichově mají v pátek na programu návštěvu Erlangenu a Norimberku.

Outfit zvolený na dopolední program se ale královně Máximě, která pochází z bohaté rodiny argentinského politika, příliš nevydařil. Na sociálních sítích ihned vyvolal poprask, neboť jeden z ozdobných křížů připomínal nacistický symbol.

Obzvlášť v Norimberku, městě proslulém bombastickými říšskými stranickými sjezdy, to podle mnohých uživatelů internetu nebyla příliš šťastná volba.

Kritiky si zřejmě všimla i sama královna nebo aspoň její poradci: Po slavnostním obědě Máxima už šedivý kabát znovu neoblékla.

Královský pár má na programu ještě mimo jiné návštěvu justičního sálu, v němž se po druhé světové válce konaly norimberské procesy.

Reklama

Výběr článků

Načítám