Hlavní obsah

Opilý český řidič couval v Británii s kamiónem na dálnici, dostal půl roku

Londýn

Opilý český řidič kamiónu šokoval britskou policii, když se svým tahačem i přívěsem jízdou dozadu kličkoval po jedné z nejfrekventovanějších dálnic M6 ve Spojeném království. Než ho strážci zákona zastavili, stačil odcouvat 800 metrů. Všechna auta jedoucí rychlostí kolem sta kilometrů v hodině se mu ale jako zázrakem stačila vyhnout. Soud jeho kousek ocenil šestiměsíčním vězením.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý český řidič couval s kamiónem po britské dálniciVideo: Staffordshire Police

 
Článek

Poté, co byl šestapadesátiletý František Formánek zadržen, nadýchal podle serveru The Daily Mail více než dvojnásobek povoleného množství alkoholu, tedy přes 1,6 promile. Proč muž na dálnici couval a kam chtěl takto dojet, není jasné.

Za dálniční hazard, kterého se dopustil 1. března letošního roku v Norton Canes u města Staffordshire, si teď Čech posedí v britském vězení. Za nebezpečné řízení a řízení pod vlivem alkoholu ho soud poslal na šest měsíců za mříže. Vinu už přiznal.

Na dálnici byl v době jeho „jízdy” malý provoz a všechna auta se nebezpečnému řidiči stihla vyhnout. Nejvyšší povolená rychlost na britských dálnicích je 70 mil v hodině, což je asi 112 km/h.

Kromě vězení mu soud uložil dvanáctiměsíční zákaz řízení, což znamená, že bude muset znovu do autoškoly. Kromě řidičáku přišel i o práci. Speditérská firma Eddie Stobart jej okamžitě propustila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám