Hlavní obsah

V Kyjevě zavřeli kvůli hrozbě bombou čtyři stanice metra

Kyjev

V Kyjevě v pátek vpodvečer zavřeli čtyři stanice podzemní dráhy. Přinejmenším v jednom případě, ve stanici Chreščatyk, byla důvodem hrozba odpálení bomby. Informovala o tom ukrajinská média s odvoláním na sdělení policie.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Stanice ukrajinské policie

Článek

Ze stanice Chreščatyk bylo podle agentury Ukrinform evakuováno na devět set lidí. Stalo se tak poté, co ukrajinská tajná policie SBU obdržela informaci o chystaném výbuchu. Tuto část podzemní dráhy nyní prohledávají pyrotechnici a policisté se speciálně vycvičenými psy.

Později správa metra kyjevské metropole oznámila, že byly uzavřeny ještě další tři stanice. Stalo se tak údajně z technických důvodů, ale média spekulují, že i tady jde o výhrůžku bombovým útokem.

V pátek se konala v Kyjevě před sídlem prezidenta demonstrace kvůli tomu, že do funkcí byli uvedeni žalobci, policejní důstojníci a bezpečnostní pracovníci obvinění z korupce a vazeb na Rusko, uvedl server Kyivpost. Několik desítek protestujících z hnutí Auto Majdan se střelo s policisty, kteří jim chtěli zabránit v zapalování pneumatik. Demonstranti také vztyčili šibenice pro korupčníky. Žádali schůzku s prezidentem Petrem Porošenkem, ale ten nepřišel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám