Hlavní obsah

Belgická policie zatkla šest lidí v souvislosti s terorem v Bruselu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Belgické úřady pokračují ve vyšetřování úterních teroristických útoků, které si vyžádaly nejméně 31 lidských životů a při kterých bylo na 300 osob zraněno. Ve čtvrtek večer zadržela policie při raziích šest podezřelých osob.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Belgická policie podniká razie na islamisty v Bruselu

Článek

Zatím není jasná identita jednoho ze tří podezřelých z letiště, který se na rozdíl od dvou zbylých neodpálil a z místa činu uprchl. Nadále policisté zjišťují také to, co se stalo s mužem, který do metra doprovázel atentátníka Khalida El Bakraouiho.

Od čtvrtečního večera platí v Belgii místo čtvrtého opět třetí, tedy druhý nejvyšší stupeň bezpečnostních opatření. Vedoucí krizového štábu to zdůvodnil tím, že hrozba teroristického útoku už není bezprostřední.

Mimo provoz je stále letiště Zaventem. Pro osobní dopravu by se mohlo otevřít nejdříve v pondělí.

Uctít památku obětí do Bruselu přijede americký ministr zahraničí John Kerry. Přislíbit by měl pomoc USA při vyšetřování atentátů, jak už to před ním učinili i americký prezident Barack Obama a viceprezident Joe Biden.

Reklama

Výběr článků

Načítám