Hlavní obsah

Oběťmi atentátu v Istanbulu jsou Izraelci a Američané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Centrem tureckého Istanbulu v sobotu dopoledne otřásla exploze. Výbuch na pěší zóně v ulici Istiklal poblíž Taksimského náměstí si vyžádal čtyři lidské životy. Zemřel i atentátník. Další 36 osob utrpělo zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch v Istanbulu si vyžádal několik obětí Video: Reuters

 
Článek

Mezi oběťmi jsou nejméně dva Izraelci a také dva občané USA, oznámili izraelský premiér Benjamin Netanjahu a Bílý dům. Předchozí informace hovořily až o třech zabitých Izraelcích a jednom Íránci. Čeští občané mezi zraněnými nejsou.

Podle televizní stanice CNN Türk měl výbuch na svědomí sebevražedný atentátník.

Turecké úřady ze spáchání útoku podezírají separatisty ze zakázané Strany kurdských pracujících (PKK) nebo takzvaný Islámský stát, uvedla agentura Reuters.

Turecký premiér Ahmet Davutoglu atentát odsoudil jako nelidský a ujistil, že Turecko bude pokračovat ve svém boji proti "centrům terorismu" s dosavadním odhodláním, dokud nebude terorismus zcela eliminován.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Na místě výbuchu jsou desítky policistů

Nejmenovaný turecký činitel agentuře Reuters sdělil, že atentátník měl v úmyslu se odpálit jinde, ale od původního cíle ho odradila přítomnost policie.

Ulice Istiklal je oblíbenou obchodní tepnou v samém centru města, kde se pohybuje i velké množství turistů.

Minulý víkend vybuchla nálož v tureckém hlavním městě Ankara. Při atentátu přišlo o život 37 lidí. Zraněno bylo 125 lidí. K činu se přihlásila skupina Sokoli osvobození Kurdistánu (TAK). [celá zpráva]

Foto: Murad Sezer, Reuters

Ulice Istiklal je oblíbenou obchodní tepnou v centru Istanbulu. Na místě po sobotním výbuchu hlídkují desítky policistů.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Policejní automobil v místě sobotního útoku

Reklama

Související témata:

Související články

Turecko obvinilo z atentátu kurdský pár

Kurdskou dvojici, muže a ženu, obvinilo podle Hlasu Ameriky v pondělí Turecko, že jsou odpovědní za nedělní sebevražedný atentát v Ankaře. Zemřelo při něm 37...

Výběr článků

Načítám