Hlavní obsah

Německo spustilo web pro sexuální výchovu běženců

– Berlín

Spolkové centrum pro zdravotní osvětu (BZgA) spustilo ve čtvrtek speciální web, který má běžence poučit o lidské sexualitě a vztazích a vysvětlit jim je. Zájemci na portálu najdou nejen základní informace o ženském a mužském těle, ale také o pohlavním styku, těhotenství a možných formách sexuálního násilí. Projekt s názvem Moje tělo ve slovech a obrazech má migranty pomoci začlenit do západní společnosti.

Foto: www.zanzu.de

Veškeré texty doprovázejí ilustrace

Článek

Web www.zanzu.de je rozdělen do kategorií Tělo, Plánování rodiny a těhotenství, Infekce, Sexualita, Vztahy a pocity, Právo a zákony. Texty jsou ve 13 jazycích a jsou doprovázeny ilustračními obrázky.

V sekci Tělo autoři detailně popisují rozdíly mezi mužským a ženským tělem. Ženská prsa například popisují jako „párový orgán, jehož prostřednictvím ženy krmí po porodu své dítě“. Autoři se věnují i detailům typu: „Některé ženy si vyholují své intimní partie, jiné ne“. S akademickou přesností se popisuje styk s dívkou, která je panna, menstruace, oplodnění. V podobném duchu jsou popsány i pohlavní orgány muže či reprodukční proces.

Foto: www.zanzu.de

"Sex je víc než jen pohlavní styk. K tomu patří i další věci, jako jsou hlazení, mazlení, líbání či orální sex,“ píší autoři a pokračují: „Při sexu nejde pouze o správnou techniku. Důležité je, abyste věnovali pozornost také pocitům a přáním, sdíleli intimitu a atmosféru.“ Upozorňují mužské čtenáře, že k sexu musí mít souhlas ženy.

Pozornost se věnuje i zákonům

Orgasmus je popsán jako „uvolnění sexuální energie v těle“.

Autoři detailně popisují, jakým způsobem dráždit partnerku (partnera) a popisují i využití erotických pomůcek. Radí, jak na sex během těhotenství či pomáhají pronikat do tajů antikoncepce.

Foto: www.zanzu.de

Speciální sekcí je právo a zákony. „Nikdo vás nesmí diskriminovat nebo na vás útočit kvůli sexuální orientaci. Partnera či partnerku si musíte vždy sami zvolit bez jakéhokoliv nátlaku. Jakékoliv sexuální vztahy musejí být vždy dobrovolné a se souhlasem druhé strany,“ píše se na webu.

Reklama

Výběr článků

Načítám