Hlavní obsah

Samozvaní strážci islámských zvyků zbili ve Vídni muže, který bránil manželku s dcerou

Vídeň

Samozvaná čečensko-turecká hlídka na dodržování islámských zvyků zbila na konci února ve Vídni dva muže tak, že skončili v nemocnici. Manžel bránil svou ženu Miroslavu P. s dcerou, které hlídka perzekvovala, za to že jsou pozdě večer venku, uvedl list Kurier. Druhým zraněným je svědek incidentu.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Příslušník rakouské policie

Článek

Je to ale jen jeden z mnoha případů násilí, které ovládlo vídeňskou čtvrť Brigittenau, kde se střetávají čečenské a afghánské gangy azylantů bojující o nadvládu nad drogovým trhem.

Žena s dcerou a jejich čečenskými kamarádkami byla v pátek 26. února po 23. hodině stále v nákupním centru Millennium City ve čtvrti Brigittenau. Když se dcera s jednou z přítelkyň vracela do restaurace z toalety, přistoupili k ní dva mladí muži a začali je peskovat s tím, že mají okamžitě odejít.

„Řekla jsem jim, že už jsme stejně na odchodu,“ uvedla matka pro list Kurier. Ale mladíky to neupokojilo a dál na ně mluvili. Jedna z dívek se obrátila na ostrahu, ale ta neudělala nic. Národnost matky s dcerou nebyla uvedena.

Zavolala manželovi

Matka se bála, že by za nimi mohla skupina samozvaných strážců mravopočestnosti jít až na stanici metra U6, ale nechtěla do toho zatahovat policii. Zavolala proto svého 41letého muže Martina, aby je vyzvedl.

Když se setkali před kavárnou, chtěl si manžel se čtyřmi mladíky pohovořit. Ti ale muže napadli, porazili na zem a zkopali. Čtyřiačtyřicetiletý přihlížející, který se oběti zastal, byl také brutálně napaden. Oba museli být ošetřeni v nemocnici.

Policie se čtveřici snažila dopadnout, nasadila sedm hlídkových vozů, ale podezřelí zmizeli. Jeden ze svědků řekl agentuře APA, že čtveřice je v nákupním centru známá jako samozvaní stráži mravopočestnosti.

Násilí u Millenia v poslední době narostlo, protože tam mezi sebou bojují různé skupiny azylantů, což postihuje celou čtvrť, uvedla nacionalistická strana svobodných FP, která chce, aby policie rázněji zasáhla.

Střety gangů

Poslední případ násilí byl podle webu unzensuriert, který ale není nestranný, zaznamenán v pátek. Při střetu čečenského a afghánského gangu utrpělo sedm lidí řezné rány. Bojovalo spolu asi padesát lidí vyzbrojených i tyčemi a holemi. Šest lidí bylo zadrženo. Dva jsou obviněni z pokusu o vraždu a další z vážného ublížení na zdraví.

Při jiném útoku byli minulý týden pobodáni dva Nigerijci. Zadrženi byli kvůli tomu tři Afghánci. Údajně šlo o střet znepřátelených drogových gangů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám