Hlavní obsah

Na Slovensku obvinili tři Čechy za jízdu na sněžných skútrech

Právo, ČTK, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská policie obvinila v úterý tři Čechy a jednoho Slováka za ježdění po lesích na sněžných skútrech. Jak Novinkám potvrdila žilinská policejní mluvčí Jana Balogová, muži neměli na jízdu v lesích povolení. V případě prokázání viny jim hrozí až roční vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Češi ve věku 40, 43 a 49 let a 40letý Slovák byli zadrženi v pondělí. „Obvinění jezdili po lesích v oblasti lyžařského a turistického střediska Martinské hole v pohoří Malá Fatra. Podle informací policie z Martina zde jezdili bez povolení mezi desátou a patnáctou hodinou,“ upřesnila Balogová.

Muži porušili zákon o lesích a byli obviněni z trestního činu porušování ochrany rostlin a živočichů. Slovenští ochranáři už v minulosti upozorňovali, že se množí případy, kdy řidiči motorek, čtyřkolek a sněžných skútrů svou arogantní jízdou poškozují přírodu. Ekologové také přiznali, že je velmi obtížné tyto řidiče v terénu odhalit a zadržet.

Anketa

Vadí vám, když někdo jezdí po lese mimo vyznačené cesty?
ano
88,7 %
ne
11,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1605 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám