Hlavní obsah

Sníh a náledí komplikují dopravu v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Sníh a ledovka v pondělí a v úterý ráno místy vážně zkomplikovaly dopravu na jihu a východě Německa. Dálnici A17 mezi Pirnou a Breitenau-Schönwald na sasko-české hranici zablokovaly nákladní automobily stojící napříč vozovkou, informovala agentura DPA s odvoláním na dopravní službu.

Foto: Peter Thomas, Reuters

Prohrnování německé dálnice (ilustrační foto)

Článek

Už v pondělí večer přišel v saském Grosshartau o život 42letý motorista při nehodě na silnici pokryté sněhem. Muž se po smyku dostal do protisměru a srazil se s tahačem s návěsem, informovala policie ve Zhořelci.

Na dálnici A99 u Mnichova v pondělí večer zachraňoval 26letý řidič sněžného pluhu muže, kterého našel za hustého sněžení ležícího na okraji vozovky, a přivolal záchrannou službu.

Čtyřiačtyřicetiletý pěší pravděpodobně stopoval a kvůli zdravotnímu problému si lehl. Nalezen byl zasněžený a silně podchlazený.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Sníh s deštěm na čelním skle automobilu v horách u Frankfurtu

Četné dopravní nehody jsou hlášeny z východoněmecké spolkové země Durynsko. Policie tam jenom během pondělka zaznamenala zhruba 250 dopravních nehod, při nichž bylo zraněno nejméně 20 lidí, informovala v úterý zemská zásahová centrála.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ani na úterý, kdy začíná meteorologické jaro, němečtí meteorologové na mnoha místech příliš jarní počasí nepředpovídají, napsala DPA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám