Hlavní obsah

Řeckem pochoduje 25 tisíc migrantů, míří k zavřené makedonské hranici

– Atény

Řeckem se pohybuje 25 tisíc migrantů, kteří směřují k jeho severním hranicím a chtějí se dostat dál do západní Evropy. Přímo u momentálně uzavřených hranic s Makedonií, která se nachází na takzvané balkánské cestě, se hromadí už pět tisíc lidí. S odvoláním za zprávy řeckých médií to napsala agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce migrantů míří přes Řecko k uzavřené makedonské hraniciVideo: Reuters

 
Článek

Tábory pro uprchlíky a registrační střediska (takzvané hotspoty) na ostrovech v Egejském moři jsou přeplněné, doplnila televizní stanice Skai. Kvůli přetlaku běženců se zpomalil i provoz trajektů převážejících migranty z ostrovů na pevninu.

Celé průvody uprchlíků mířící na sever Řecka jsou také na dálnici spojující Atény se Soluní. Poblíž této dopravní tepny v noci na sobotu velký počet migrantů přespával pod širým nebem, napsala DPA. Běženci nocují i v aténských parcích a v přístavu Pireus. Tam v sobotu ráno dorazil trajekt, který přivezl 440 lidí z ostrovů Lesbos a Chios.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Uprchlíci uvízlí v Řecku

Řecká vláda ale kvůli usměrnění počtu migrantů přeplouvajících na pevninu požádala dopravní společnosti, aby dočasně zastavily nebo zpomalily své trajektové spoje z Egejského moře, doplnil deník Kathimerini. Mnohé trajekty tak nyní kotví v přístavech.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Uprchlíci putují k řecko-makedonské hranici

Atény v souvislosti se stupňující se migrační krizí požádaly Evropskou unii o nouzovou pomoc ve výši 450 miliónů eur (12,2 miliardy korun) na pomoc 100 tisícům uprchlíků v průběhu příštích šesti měsíců.

Reklama

Související články

Policie zbourala část slumu v Calais

Francouzská policie v pátek začala se soudem nařízeným vyklízením a částečnou likvidací slumu migrantů v Calais, který si pro otřesné podmínky, jež v něm...

Výběr článků

Načítám