Hlavní obsah

Afghánci v německém Kielu obtěžovali tři nezletilé dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kiel

Skupina dvou až tří desítek migrantů pronásledovala a obtěžovala v severoněmeckém Kielu tři dívky v nákupním centru. Hlavními podezřelými jsou žadatelé o azyl z Afghánistánu. Podle agentury DPA o tom informovala místní policie.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tři dívky ve věku 15, 16 a 17 let začali dva muži z Afghánistánu pronásledovat, fotografovat a natáčet v obchodním domě nedaleko kielského nádraží. Fotografie a záznam následně posílali dalším lidem.

Postupně se tak přidávali další muži, kteří dívky obtěžovali. Skupina nakonec čítala asi 20 až 30 lidí. K sexuálnímu napadení nezletilých ale podle policie nedošlo.

Hlavní podezřelé ve věku 19 a 26 let a další dva muže z davu policie zadržela, posléze je ale opět propustila.

Trpké vzpomínky na Kolín nad Rýnem

Čtvrteční incident připomíná silvestrovské útoky davu lidí arabského a severoafrického původu, kteří obkličovali ženy, sexuálně je napadali a okrádali.

V porýnské metropoli už policie přijala přes tisíc trestních oznámení, z toho více než 400 kvůli činům sexuální povahy, včetně znásilnění. [celá zpráva]

Většina podezřelých spadá podle nedávného vyjádření kolínského prokurátora Ulricha Bremera do obecné kategorie uprchlíka. [celá zpráva]

Ve středu se v Kolíně nad Rýnem konaly první dva procesy s pachateli zločinů ze Silvestra. Třiadvacetiletý Maročan dostal za krádež mobilního telefonu šestiměsíční podmínku. Dvaadvacetiletý Tunisan si za krádež kamery od soudu odnesl tříměsíční podmíněný trest. Dalším průběhem jejich azylového řízení se soud nezabýval.

Reklama

Výběr článků

Načítám