Hlavní obsah

Většina pachatelů sexuálních útoků v Kolíně nad Rýnem vyvázne bez trestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Většina sexuálních útočníků ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem nebude nikdy dopadena. V rozhovoru pro BBC to přiznal městský policejní šéf Jürgen Mathies a dodal, že záznamy z bezpečnostních kamer nejsou na identifikaci pachatelů dost přesné. Jediným vodítkem tak zůstávají mlhavé vzpomínky napadených žen.

Foto: Profimedia.cz

K většině útoků došlo v prostranství před hlavním nádražím. Lidé následně vyznávali soustrast s oběťmi tím, že na místo nosili květiny.

Článek

„Záznamy z bezpečnostních kamer nepostačují na jasnou identifikaci sexuálních útočníků. Je na nich vidět několik krádeží, ale to je všechno. Jsme závislí na svědeckých výpovědích a identifikaci útočníků oběťmi,“ vysvětlil Mathies.

Vyšetřovatelům se prozatím podařilo identifikovat pětasedmdesát podezřelých. Většina z nich pochází ze severní Afriky nebo jde o lidi, kteří v Německu požádali o azyl. Doposud bylo zatčeno pouhých třináct lidí. Z toho dvanáct pro podezření z krádeže a jediný pro sexuálně motivovaný útok. Jde o šestadvacetiletého alžírského žadatele o azyl.

Ve středu začal první dva soudní procesy s obviněnými zloději.

Policie selhala

Vyšetřovací zpráva z noci, kdy se ženy v centru Kolína nad Rýnem staly lovnou zvěří, konstatuje, že policie jasně pochybila. Hlídky u hlavního nádraží a na dalších místech ve městě nepřivolaly posily, přestože se jim situace vymkla z rukou. Vedení policie na Nový rok navíc mystifikovalo veřejnost tvrzením, že byla silvestrovská noc ve městě klidná. [celá zpráva]

Opak byl pravdou. Na ženy v centru hromadně útočily skupiny mladíků severoafrického a arabského původu. Obklopovaly je, vyhrožovaly jim a útočily na ně, uvádí se ve vyšetřovací zprávě policie v Kolíně nad Rýnem. Podle odhadů detektivů mohla být v ulicích města asi tisícovka agresivních mladíků.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Pobouřená německá veřejnost následně podrobila tvrdé kritice vlídnou přistěhovaleckou politiku spolkové kancléřky Angely Merkelové.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám