Hlavní obsah

Nečekejme na první mrtvé, vyzval ministr Němce, aby se postavili xenofobii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá společnost by se měla otevřeně postavit sílícímu rasismu a xenofobii, prohlásil v pondělí ministr spravedlnosti Heiko Maas. Mlčící většina by podle něj už neměla mlčet. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Ministr spravedlnosti Heiko Maas

Článek

"Nesmíme čekat, až budou první mrtví," řekl sociálnědemokratický ministr Maas německému tisku.

"Kdo zapálí azylovou ubytovnu nebo kdo takovému činu s neskrývaným potěšením tleská, pro toho neexistuje ospravedlnění ani omluva. To není nic než hrubost a surovost," rozhořčil se dál nad skutečností, že někteří Němci tleskali a bránili hasičům při víkendovému požáru v ubytovně pro migranty v saském Budyšíně. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár zničil střechu budoucí ubytovny pro uprchlíky v saském BudyšíněVideo: Reuters

Minulý čtvrtek pozdě večer také bouřící dav v saské obci Clausnitz, která leží nedaleko česko-německých hranic, zablokoval autobus, který vezl první skupinu migrantů do nové ubytovny. Protestující provolávali hesla jako "Jeďte domů!" nebo "My jsme národ!". Tento incident dnes odsoudil mluvčí vlády Steffen Seibert, který ho označil za "hluboce ostudný".

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Související články

Německý ministr zkritizoval rakouské kvóty

Německý ministr vnitra Thomas de Maizière v neděli kritizoval rozhodnutí Rakouska přijímat jen desítky žadatelů o azyl denně a naopak tisícovky těch, kteří...

Výběr článků

Načítám