Hlavní obsah

Ruského opozičního vůdce napadli Čečenci, hodili na něj dort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Skupina čečenských útočníků v úterý večer v moskevské restauraci napadla bývalého premiéra Michaila Kasjanova, který patří mezi opoziční předáky. Útok se podle médií obešel bez zranění, Čečenci politikovi vyhrožovali a hodili mu do tváře dort. Policisté útočníky nedopadli.

Foto: Profimedia.cz

Ruský politik Michail Kasjanov na snímku z roku 2010

Článek

Očití svědkové vypověděli, že nejméně dva muži „kavkazského vzhledu” křičeli na Kasjanova čečensky jazykem, že s ním „skoncují”. Dav dalších dvaceti Čečenců čekal před restaurací, vzdálili se až před příjezdem policie.

Kasjanov je přesvědčen, že útok byl reakcí na jeho činnost ve vedení opoziční liberální strany Parnas.

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov nedávno na svém účtu v sociální síti Instagram zveřejnil nezakrytou pohrůžku fyzické likvidace Kasjanova a jeho politického druha Vladimira Kara-Murzy. Kasjanov tam byl vyobrazen na mušce zaměřovacího dalekohledu ostřelovače. Když správci Instagramu obrázek odstranili, Kadyrov je obvinil z cenzury.

V minulých dnech Kadyrov na instagramu zveřejnil svou vlastní fotografii s puškou. Pod snímkem umístil nápis „Kdo nepochopil, pochopí”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám