Hlavní obsah

Trump varoval Evropu před migranty, mohou znamenat její konec

Paříž

Uprchlická krize vyvolá v Evropě revoluce a může znamenat i její konec, pokud země nevezmou situaci pevně a rozhodně do svých rukou. Řekl to americký miliardář Donald Trump v rozhovoru pro francouzský týdeník Valeurs Actuelles, o němž ve středu informovala agentura Reuters.

Foto: Jim Bourg, Reuters

Donald Trump

Článek

„Myslím, že Angela Merkelová udělala s migranty tragickou chybu,” uvedl Trump v rozhovoru, který poskytl francouzskému magazínu před dvěma týdny v New Yorku.

Spolková kancléřka je již měsíce vystavena kritice za to, že svými výroky prakticky pozvala statisíce žadatelů o azyl do Německa.

Trump se opřel také do přísných francouzských zákonů o držení zbraní, které jsou podle něj částečně zodpovědné za zabití desítek lidí v koncertním sále Bataclan při listopadových teroristických útocích v Paříži: „Já mám u sebe vždycky zbraň. A kdybych byl v Bataclanu, říkám vám, že bych střílel.”

Podle Trumpa, který se uchází o republikánskou nominaci pro letošní prezidentské volby, by Spojené státy mohly mít velmi dobré vztahy s ruským prezidentem Vladimirem Putinem: „On řekl, že jsem skvělý. To dokazuje jistou úroveň.” A dodal, že nic nemůže být horší, než když americký prezident Barack Obama a Putin spolu sotva promluví.

Donald Trump je považován za horkého favorita na budoucího prezidenta USA. Dnes v noci vyhrál podle očekávání republikánské primárky ve státě New Hampshire.[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám