Hlavní obsah

Uprchlík z Iráku znásilnil ve vídeňském bazénu desetiletého chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Dvacetiletý irácký uprchlík znásilnil na začátku prosince desetiletého chlapce na vídeňské plovárně Theresienbad. Policie ho zadržela na místě. Muž, který dorazil do Iráku v září a pracoval jako taxikář, se hájil tím, že neměl sex čtyři měsíce. Rakušané dříve nesdělili podrobnosti trestného činu, aby ochránili oběť, uvedly v pátek rakouský web Heute a v sobotu britský bulvární list The Daily Mail.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Příslušník rakouské policie

Článek

Znásilnění bylo natolik brutální, že chlapec musel být hospitalizován. Zatímco dítě bylo v slzách, Iráčan se bavil skoky z třímetrového můstku. Zadržen byl na plovárně.

Při výslechu řekl, že si byl vědom, že se dopustil chyby. Na dotaz vyšetřovatele, zda je v Iráku sex s dětmi povolen, řekl, že ví, že takovýto čin je „zakázaný ve všech zemích na světě“. Dodal, že nechtěl chlapci ublížit, i když ví, že ho značně poznamenal. Zdůraznil, že byl sexuálně frustrován, protože „neměl sex čtyři měsíce“ a potřeboval „uvolnit přetlak sexuální energie“.

Zdůraznil, že nebyl vždycky úchylný, v Iráku má ženu a dceru.

Rakouská policie původně zprávu o případu nezveřejnila, aby chránila oběť. Zdůraznila, že v případě migrantů je potřeba být obezřetný kvůli tomu, čím si prošli, ale současně uvedla, že i v jejich případech bude k trestným činům nulová tolerance.

Zprávy o případu se však objevily na sociálních sítích a nakonec policie zveřejnila podrobnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám