Hlavní obsah

Strůjce pařížských útoků zřejmě přicestoval do Francie s 90 komplici

Paříž

Abdelhamid Abaaoud, který byl jedním z mozků pařížských teroristických útoků ze 13. listopadu loňského roku, přicestoval do Francie spolu s devadesáti dalšími džihádisty. Podle agentury AP to vyšetřovatelům prozradila žena, jež bezpečnostní složky po pařížském masakru přivedla na jeho stopu.

Foto: Reuters

Abdelhamid Abaaoud

Článek

Zmíněnou informaci v rozhovoru pro francouzskou televizi RMC potvrdil také advokát ženy, o níž francouzské úřady z bezpečnostních důvodů hovoří jen jako o Soně.

Dotyčná Abaaouda a jeho bratrance po útocích vyzvedla na odlehlém místě na nejmenovaném pařížském předměstí a odvezla je do bytu ve čtvrti Saint-Denis, kde policisté teroristy několik desítek hodin po útoku vypátrali a zneškodnili. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Proč dala Soňa policistům echo, není jasné.

Abaaoud byl jedním z teroristů, kteří loni 13. listopadu zaútočili na civilisty na šesti místech pařížské metropole a povraždili při tom 130 lidí. Dopustili se tak nejhoršího masakru v poválečné historii Francie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám