Hlavní obsah

Reklama na třídění odpadu nesmí do polských televizí, kvůli homosexuálovi

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polské ministerstvo životního prostředí s okamžitou platností zrušilo reklamní kampaň věnovanou třídění odpadu, kterou spustila ještě předchozí vláda premiérky Ewy Kopaczové. Úřad vedený Janem Szyskem z konzervativní strany Právo a spravedlnost (PiS) jako hlavní důvod uvedl, že ve spotech vystupuje člověk, který je homosexuál.

Polská reklama na třídění odpadu

 
Článek

Přestože náměstek ministra životního prostředí Slawomir Mazurek konkrétně dotyčného homosexuála nejmenoval, některá polská média uvedla, že jde evidentně o známého divadelního kritika a zároveň kulinářského mistra Macieja Nowaka. Ve vtipném televizním spotu vyzývá Poláky, aby třídili odpad, pocházející především z kuchyně.

Nowak svou homosexuální orientaci nikdy netajil, a podle ministerstva tak vlastně dochází k propagaci prostředí, k němuž se hlásí.

Foto: teatr-polski.pl

Maciej Nowak

Nowak je zároveň uměleckým šéfem Teatru Polskeho v Poznani. Nedávno se veřejně vyslovil proti uzavírání manželství lidmi stejného pohlaví, ale současně uvedl, že je proti jejich diskriminaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám