Hlavní obsah

Putinova exmanželka se znovu vdala. Za jednoho z jeho věrných, píše ruský web

Moskva

Bývalá manželka ruského prezidenta Vladimira Putina a matka jeho dvou dcer Ljudmila se podle webu ruského časopisu Sobesednik loni na jaře v tichosti znovu provdala. Stalo se tak necelé tři roky poté, co ohlásila „civilizovaný rozchod” s hlavou státu. Jejím novým manželem má být jistý Artur Očeretnyj, který je údajně nepřímo napojen na Putinovu mocenskou skupinu v Kremlu.

Foto: Profimedia.cz

Ljudmila Očeretná, ještě jako Putinová, když oznamovala rozchod s ruským prezidentem.

Článek

Očeretnyj je podle webu o jednadvacet mladší než jeho osmapadesátiletá choť Ljudmila. Sňatek manželé oficiálně neoznámili a nechtěli jej ani potvrdit. Pravdivost informace nicméně potvrdil Alexij Alburov z investigativního týmu protikorupční nadace opozičníka Alexeje Navalnyho.

Zpráva o rozchodu prvního páru byla v roce 2013 v Rusku senzací, i když bylo známo, že prezident se svou manželkou už delší dobu nežije. Milostný život pánů Kremlu se vždy pečlivě tajil před veřejností.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle ruských politologů se ale Putin ke svým partnerským problémům postavil chlapsky a veřejnost jeho upřímnost ocenila. Rozvod, který následoval rok po odloučení, na jeho vysokou popularitu neměl žádný vliv. [celá zpráva]

Řídí rozvoj mezilidské komunikace

Podle Sobesedniku je Očeretnyj předsedou správní rady Střediska pro rozvoj mezilidské komunikace. To je organizace, která údajně funguje pod neveřejným patronátem někdejší Putinovy manželky.

Sám Očeretnyj je nepřímo napojen na Putinovu mocenskou skupinu, uvedl ruský časopis bez dalších podrobností. Žádosti o potvrzení sňatku zaslané oběma novomanželům zůstaly bez odpovědi.

O osmapadesátileté Ljudmile Očeretné-Putinové-Škrebněvové toho není mnoho známo. Do školy chodila v Kaliningradě, pracovala jako zdravotnice a letuška. Po svatbě s Putinem vystudovala romanistiku v Leningradě (nynější Petrohrad). Putinovi mají dvě dcery, jednatřicetiletou Mariju a o rok mladší Jekatěrinu.

Reklama

Související články

Putinovo manželství je rozvedeno

Manželství ruského prezidenta Vladimir Putina a Ljudmily Putinové-Škrebněvové je minulostí. Ukončení rozvodového řízení potvrdil ve středu Kreml. První pár...

Výběr článků

Načítám