Hlavní obsah

Migrantům vstup zakázán, rozhodly bary a diskotéky v německém Freiburgu

– Freiburg

Majitelé a provozovatelé poloviny diskoték a nočních klubů ve Freiburgu na jihozápadě Německa zakázali migrantům vstup do svých provozoven. Tímto způsobem se snaží vyřešit nejen údajné problémy se sexuálním obtěžováním hostů, ale také čelit vzrůstajícímu počtu krádeží, napsal server Badische Zeitung.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Hudební klub White Rabbit

Článek

„Nevidíme jinou cestu, jak dostat problémy pod kontrolu,“ uvedl za své kolegy provozovatel klubu s názvem White Rabbit. V zařízeních se podle majitelů zvýšil počet kapesních krádeží, útoků nožem na vrátné a objevily se případy sexuálního obtěžování. Dokonce byl zaznamenán případ, když muži vnikli na dámskou toaletu a jednu ženu se pokoušeli znásilnit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Klub proto zavedl strop pro počet vpuštěných cizinců. Další zařízení o vpuštění migrantů rozhoduje na základě povahy konkrétní akce.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Pohled na město Freiburg

Opatření kritizuje šéfka Spolkového antidiskriminačního úřadu Christine Lüdersová. Podle ní je sice možné zakázat za určitých podmínek vstup do zábavních podniků konkrétním osobám, které by mohly být například agresivní nebo jsou v silně podnapilém stavu, není ale možné zakázat vstup celým skupinám. "Etnický původ nesmí hrát roli," zdůraznila.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Klub BalzBambii ve Freiburgu

Před přijímáním přehnaných opatření v pondělí varovalo rovněž ministerstvo vnitra spolkové země Bádensko-Württembersko, v níž Freiburg leží.

Freiburská policie v souvislosti s kauzou začala hledat případné oběti trestných činů ve freiburských diskotékách. Zda jsou jejich pachateli ve zvýšené míře migranti, ale zatím jasné není.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám