Hlavní obsah

V Egejském moři utonulo 42 migrantů, po desítkách dalších se pátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény
Aktualizováno

Nejméně 42 migrantů, včetně jedenácti dětí, se v pátek nad ránem utopilo v Egejském moři při ztroskotání dvou plavidel. Desítky dalších lidí se pohřešují. S odvoláním na řeckou pobřežní stráž o tom informovala agentura AFP.

Foto: Handout, Reuters

Ilustrační foto

Článek

K první tragédii došlo hodinu a půl po půlnoci. Z lodi, která narazila na útes, se osmačtyřiceti lidem podařilo ve zdraví dostat na ostrov Farmakonisi, ale osm lidí přišlo o život, mezi nimi nejméně šest dětí.

O několik hodin později se u ostrova Kalolimnos převrhla další loď a doposud byla nalezena těla 34 obětí, z nichž bylo 11 dětí. Neštěstí přežilo celkem šestadvacet lidí, ale podle výpovědí zachráněných bylo na palubě při plavbě z Turecka 70 až 100 dalších běženců.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejméně 12 migrantů zahynulo ve čtvrtek při podobném neštěstí na cestě z Turecka k řeckým ostrovům. Turecké pobřežní stráži se podařilo zachránit osmadvacet lidí. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Stovky až tisíce běženců se dál i přes nepříliš ideální počasí pokoušejí dostat na vratkých člunech z Turecka do Evropy. Zaměstnávají přitom příslušníky řeckých a tureckých námořních hlídek, kteří jich denně zachraňují desítky až stovky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám