Hlavní obsah

Migrantům vstup zakázán. Mnichov a další města chrání ženy v bazénech

Berlín
Aktualizováno

Některá města v Německu začínají mužům z uprchlické komunity zakazovat vstupy do místních bazénů. Množí se totiž případy sexuálních útoků na návštěvnice. Prvním městem, které k zákazu přistoupilo, byl západoněmecký Bornheim a následoval bavorský Mnichov.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Radnice v německém Bornheimu zakázala vstup migrantům do tohoto bazénuVideo: Reuters

 
Článek

V Bornheimu zákaz přišel kvůli stížnostem návštěvnic a také pracovnic plaveckého stadiónu na slovní obtěžování ze strany mužských azylantů.

Podle informací deníku The Daily Mail to ale nebyly jen slovní výpady. Server britského listu napsal, že v bornheimském bazénu došlo i k fyzickému sexuálnímu útoku. Osmnáctiletý migrant měl osahávat čtyřiapadesátiletou návštěvnici na intimních místech a snažit se ji líbat.  

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: bornheim.de

Městský bazén v západoněmeckém Bornheimu

Oběť od dalších útoků zachránil až pár, který slyšel její volání o pomoc.

„Říkám zcela jasně, že o našem respektu k rovnosti mezi muži a ženami nebudeme v Německu diskutovat," prohlásil Markus Schnapka ze sociálního úřadu města.

Do bazénu nesmějí ani v Mnichově

Uprchlickou ubytovnu navštívil a běžence s důvody zákazu seznámil. Řekl také, že jakmile město od sociální služby dostane vyrozumění, že běženci zásady chování k ženám chápou, zákaz se zruší. Radnice tvrdí, že tímto opatřením nechce dlouhodobě trestat nevinné.

Podobná informace přišla z Mnichova, kde se radnice, rovněž kvůli sexuálnímu obtěžování, rozhodla nepouštět nikoho z migrantů do centra pro volnočasové aktivity. Důvodem je sexuálně motivovaný útok na náctiletou dívku, k němuž došlo rovněž v bazénu. 

Tři syrští chlapci, kterým ještě nebylo patnáct let, obestoupili dvě dívky a měli je osahávat. Podle policie už byli zadrženi. Co s nimi bude dál, není jasné.

V Německu se v současné době diskutuje o chování některých mužů z řad běženců a přistěhovalců. Důvodem jsou silvestrovské události v Kolíně nad Rýnem a dalších německých městech, kde mladí muži ve skupinkách útočili na ženy, obkličovali je a  sexuálně napadali a okrádali. [celá zpráva]

Podle svědků i policie byli pachatelé převážně arabského a severoafrického původu.

Anketa

Chodíte do bazénu?
ano
76,1 %
ne
23,9 %
Celkem hlasovalo 3969 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám