Hlavní obsah

Policie v Kolíně dostala kvůli Silvestru už přes 500 trestních oznámení

Kolín nad Rýnem

Policie v Kolíně nad Rýnem registruje už 516 trestních oznámení, která souvisejí s událostmi silvestrovské noci. Počet přes víkend rychle narostl, v sobotu jich bylo 379. O sexuální napadení jde zhruba ve 40 procentech případů, uvedla s odvoláním na policii agentura DPA.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Pravicoví extrémisté v sobotu demonstrovali v Kolíně nad Rýnem

Článek

Mladí muži arabského a afrického vzhledu podle výpovědí poslední noc v roce 2015 obkličovali ženy, sexuálně je napadali a okrádali.

Policie vede rozsáhlé vyšetřování a nyní prověřuje asi dvě desítky osob. V neděli také oznámila, že v sobotu zadržela v Güterslohu na severozápadě země v souvislosti s incidenty 19letého Maročana. Už byl dříve trestně stíhán kvůli různým deliktům.

Čelní politikové varují před paušálním odsuzováním migrantů, ale zároveň trvají na přísném potrestání viníků. Představitelé vládní strany CDU kancléřky Angely Merkelové naléhají po hromadných útocích v Kolíně nad Rýnem a dalších městech mimo jiné na zpřísnění imigračních zákonů. [celá zpráva]

Šéf policie mimo službu

Kvůli silvestrovským útokům byl v pátek zproštěn funkce kolínský policejní prezident Wolfgang Albers. Kritice čelil mimo jiné i kvůli tomu, že dlouho zamlčoval informace o běžencích mezi podezřelými.

Poté, co vyšly najevo události v Kolíně, přidaly se dívky i z jiných německých či rakouských měst, které prý měly stejnou zkušenost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám