Hlavní obsah

Belgie zavede pro všechny migranty kurzy o respektu k ženám

Brusel

Belgie zavede ve všech střediscích pro přistěhovalce kurzy, v nichž se žadatelům o azyl vysvětlí, jak se chovat uctivě k ženám. Oznámil to v pátek belgický státní tajemník pro přistěhovalectví a azylovou politiku Theo Francken. Řekl to poté, co v Německu byly ženy terčem násilí, z něhož se podezírají imigranti.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Přijíždějící uprchlíci

Článek

„Napodobíme norský model a zavedeme v příštích týdnech kurzy ve všech našich centrech pro přijímání migrantů," řekl novinářům tajemník. Upřesnil, že podobné kurzy v některých centrech v zemi již existují. Dodal, že program kurzů se rozšíří i o výuku evropských hodnot a obecných pravidel chování.

Iniciativa Franckena, který je členem nacionalistické vlámské strany N-VA, vyvolala výhrady ministryně pro práva žen a rovnost v regionální valonské vládě Isabelly Simonisové. „Navrhovat podobné opatření znamená směšovat poznatky z německého vyšetřování a přistěhovalce. Je to nevhodně načasované a zakrývá to jen špatně skrytý rasismus," tvrdí socialistická politička.

Německá policie podle ministerstva vnitra vyšetřuje 31 osob včetně 18 žadatelů o azyl, které jsou podezřelé z krádeží a sexuálního násilí o silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem. Případ vyvolal pobouření a protipřistěhovalecké nálady napříč Německem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám