Hlavní obsah

Belgičtí policisté našli byt, kde se schovával útočník z Paříže

– Busel

Belgická policie našla 10. prosince stopy výbušnin a otisky prstů hledaného Salaha Abdeslama v bytě v ulici Berge ve čtvrti Schaerbeek. Byt byl pronajatý na falešné jméno a mohl být využíván jiným podezřelým, který je už ve vazbě. Proč belgická prokuratura informaci oficiálně zveřejnila až v pátek, není jasné, uvedla televize ABC.

Foto: francouzská policie

Francouzská policie po 26letém Salahu Abdeslamovi stále bez úspěchu pátrá.

Článek

„Byl objeven materiál, který se může použít při výrobě náloží, stejně jako stopy TATP,“ uvedla kancelář belgického federálního žalobce. TATP (triaceton triperoxid) se používá k výrobě improvizovaných náloží, protože se dá snadno vyrobit a je účinný.

„Byly také objeveny tři ručně vyrobené pásy, které mohly být použity k přepravě výbušnin stejně jako otisky prstů Salaha Abdeslama,“ uvedla prokuratura. Potvrdila tak neoficiální čtvrteční informace, které se objevily v médiích. [celá zpráva]

Po Abdeslamovi police stále bezvýsledně pátrá. Tento Francouz narozený v Belgii se podílel na atentátech v Paříži z 13. listopadu. I když jeho role není zcela jasná, zřejmě měl na starosti logistiku.

V Belgii si najal VW Polo, který byl nalezen poblíž hudebního klubu Bataclan, kde teroristé zabili 89 lidí. Také si před útokem najal Renault Clio a rezervoval si dva hotelové pokoje mimo Paříž.

Jeho bratr se při útoku v Paříži odpálil, Salah Abdeslam možná odhodil na poslední chvíli pás s výbušninou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám