Hlavní obsah

Rusko stojí a padá s každým z vás, vzkázal Putin občanům v novoročním projevu

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin v novoročním projevu zdůraznil, že úspěch země závisí na každém jednotlivém občanovi. Poděkoval také ruským vojákům bojujícím v Sýrii a vyzval národ, aby se semkl.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

„Úspěch celé země závisí na efektivní práci a výsledcích každého z nás," apeloval Putin a dodal, že všechny Rusy spojuje společný cíl – být užitečný vlasti, za jejíž osud nesou spoluzodpovědnost.

Rusové by si podle šéfa Kremlu měli vzít příklad z odvahy a vytrvalosti předešlých generací.

„Naše dějiny, zkušenosti otců a dědů, jejich jednota v těžkých dobách a síla jejich ducha jsou pro nás velikým příkladem. Pomáhali a budou pomáhat důstojně čelit současným výzvám," řekl prezident v projevu, který byl nejprve odvysílán na východě země, jenž má vzhledem k časovém posunu sedmihodinový náskok před Evropou.

Hrdinové v Sýrii

Ruský prezident neopomněl ocenit odvahu vojáků bojujících v zahraničí.

„Jsme vděčni všem, kdo dnem i nocí, o všedních i svátečních dnech jsou vždy na stráži. A zvláště bych chtěl poděkovat vojákům, kteří bojují proti mezinárodnímu terorismu a chrání zájmy Ruska daleko od vlasti," řekl.

Ruské letectvo od konce září podniká v Sýrii nálety proti odpůrcům režimu prezidenta Bašára Asada, který je považován za spojence Moskvy na Blízkém východě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám