Hlavní obsah

Vídeň z obav před teroristickými útoky navyšuje počet policistů v ulicích

Až 250 policistů vyšlou tři rakouské spolkové země na Silvestra do hlavního města kvůli zvýšeným bezpečnostním opatřením. S odvoláním na policejního mluvčího to v pondělí uvedla agentura APA.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Zvýšená bezpečnostní opatření fungují v ulicích rakouské metropole už nyní. Na snímku policejní dodávka před Hofburgem

Článek

V sobotu vídeňská policie oznámila, že ji "spřátelená" zpravodajská služba varovala před možnou střelbou či bombovým útokem v některé z evropských metropolí na přelomu starého a nového roku. Žádné doporučení zrušit silvestrovské oslavy ale rakouské úřady nevydaly.

Do Vídně přijede na konci roku 250 příslušníků policie z Dolního Rakouska, Burgenlandu a Štýrska, aby posílili hlídky metropolitní policie, uvedl dnes policejní mluvčí Patrick Maierhofer. Střežit by měli především oslavy v centru města, kam jezdí vítat Nový rok až 800 tisíc turistů a obyvatel města. Podle Maierhofera úřady žádné akce nezakázaly a zatím se k tomu ani nechystají.

Sobotní varování vídeňské policie obdrželo několik evropských metropolí. O které jde, ale Rakušané nesdělili. Česká policie už dříve uvedla, že nemá informace, že by některému z českých měst hrozil mezi svátky teroristický útok.

Varování přišlo šest týdnů po útocích v Paříži, kde islamisté zavraždili na různých místech 130 lidí a dalších nejméně 350 zranili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám