Hlavní obsah

Papež František schválil zázrak matky Terezy

Vatikán

Vatikán oficiálně oznámil, že papež František schválil zázrak přisuzovaný matce Tereze. Otevírá se tím cesta ke svatořečení katolické misionářky, které by podle deníku Avvenire mohlo proběhnout 4. září příštího roku. Vatikánský klér tuto událost oslaví jako součást Svatého roku milosrdenství.

Foto: Max Rossi, Reuters

Papež František

Článek

Žena, která za svou misionářskou činnost ve prospěch nemocných a chudých zejména v Indii získala světové uznání a obdržela Nobelovu cenu za mír, je pro své stoupence symbolem milosrdenství a dobročinnosti.

Zakladatelka řádu misionářek milosrdenství, který má několik tisíc sester a působí ve více než stovce zemí světa, se zvláště díky svému působení v indické Kalkatě stala legendou již za svého života. Zemřela v roce 1997.

Datum kanonizace má potvrdit vatikánská konzistoř, napsal Avvenire. Druhý ze dvou zázraků, které jsou podmínkou svatořečení, byl potvrzen komisí expertů před třemi dny.

Byl údajně zaznamenán při nevysvětlitelném uzdravení jistého pacienta v roce 2008 po modlitbě k matce Tereze. První zázrak, rovněž spojený s uzdravením pacienta, římskokatolická církev uznala před blahoslavením matky Terezy v roce 2003.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám