Hlavní obsah

Ukrajinský ministr vnitra hodil po gruzínském exprezidentovi sklenici plnou vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Na pondělním zasedání ukrajinské vlády bylo horko. Narušila ho totiž ostrá výměna názorů, která skončila tím, že ministr vnitra Arsen Avakov hodil po gubernátorovi Oděsy a gruzínském exprezidentovi Michailovi Saakašvilim sklenici s vodou. Avakov později svůj exces ospravedlňoval tvrzením, že byl někdejší gruzínský prezident Saakašvili při jednání Národní rady pro reformy „hysterický“.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinský ministr vnitra hodil po bývalém gruzínském prezidentovi sklenici s vodou

Článek

„Nechtěl jsem ho uhodit, tak jsem po něm hodil alespoň sklenici. Už dlouho jsem neviděl takového populistického cvoka. Nikoho nepustil ke slovu a všem včetně prezidenta skákal do řeči,“ napsal Avakov na Facebooku.

Saakašvili to ale vidí jinak a popsal, jak debata u kulatého stolu vygradovala.

„Premiér mě nazval potulným kejklířem a vyzval mě, abych vypadl ze země. Nebudu ani opakovat další urážky, kterými mě počastoval. Setkal jsem se s mnoha premiéry a prezidenty a při neformálních jednáních se děje ledacos. Ale na mítinku na takové úrovni, jsem nic takového ještě neviděl,“ reagoval Saakašvili podle britského deníku The Guardian.

Někdejšího gruzínského prezidenta Saakašviliho po svržení proruského prezidenta Janukovyče na Ukrajinu pozval jeho proevropský nástupce Petro Porošenko proto, aby nové vládě pomohl implementovat reformy, které měly Oděse pomoci bojovat s všudypřítomnou korupcí a klientelismem.

Aby mohl post gubernátora vykonávat, přijal Michail Saakašvili v květnu letošního roku ukrajinské občanství, což znamenalo automatickou ztrátu občanství rodné země.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám