Hlavní obsah

Útok džihádisty v mateřské škole si učitel vymyslel, chtěl jinou práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Učitel mateřské školy na pařížském předměstí, který ohlásil, že ho napadl v pondělí islámský extremista, si celý incident vymyslel. Zranění si způsobil sám. Uvedla to odpoledne pařížská prokuratura.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřovatelé u školky na pařížském předměstí AubervilliersVideo: Reuters

 
Článek

Pařížská prokuratura i místní prokuratura na předměstí Aubervilliers uvedly, že pětačtyřicetiletý učitel, byl odpoledne vyslechnut. Podle zdrojů z prokuratury si „vše vymyslel“, uvedl list L´Express. S odvoláním na svůj zdroj napsal, že si učitel zranění způsobil sám.

„Byl to předstíraný útok, provedený proto, aby mohl být přeřazen (na jinou práci),“ řekl představitel prokuratury listu The New York Times pod podmínkou anonymity.

Učitel ráno ohlásil, že ho v 7:10 napadl muž v kukle, který křičel „Toto je Daiš (arabský akronym pro Islámský stát), toto je varování.“ [celá zpráva]

Muž tvrdil, že byl napaden, když děti ještě ve školce Jeana Perrina nebyly a on se připravoval na hodinu. Útočník podle něj vnikl do třídy a napadl ho nůžkami nebo nožem s odlamovacím ostřím.

Učitel přitom utrpěl řezná poranění na krku a zádech, se kterými musel být hospitalizován. Stále ještě leží v nemocnici, dodala pro list The New York Times mluvčí pařížské prokuratury Agnes Thibaultová-Lecuivrová.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Francouzský policista hlídkuje před mateřskou školou, kde učitel ohlásil útok radikálního islamisty.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Policejní vyšetřovatel u školky, kde měl zaútočit muslimský radikál.

Vyšetřovatelé měli od počátku pochybnosti, uvedl list L´Express. „Tvrzení, že útočník přišel s prázdnýma rukama a sebral mu na místě zbraně, se kterými ho napadl, bylo sporné.“ ocitoval svůj zdroj.

Učitel tvrdil, že útočník po jeho napadení uprchl. Policie po něm pátrala a do jeho domnělého pronásledování se zapojila i protiteroristická jednotka pařížské policie.

Zpráva o útoku vyvolala obavy z hrozby dalšího teroristického atentátu podobného těm, jaké Paříž zažila 13. listopadu. Útočníci tehdy na několika místech v centru francouzské metropole povraždili 130 lidí a na 350 dalších zranili.

Reklama

Výběr článků

Načítám