Hlavní obsah

Ženeva zvýšila stupeň ostrahy, pátrá po čtyřech komplicích teroristů z Paříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva
Aktualizováno

Švýcarské bezpečnostní složky pátrají po čtyřech lidech podezřelých z podílu na teroristických útocích v Paříži. Úřady v této souvislosti zvýšily stupeň ostražitosti v celém ženevském kantonu a poslaly do ulic města a obcí zesílené policejní hlídky.

Foto: Pierre Albouy, Reuters

Ostraha u budovy OSN v Ženevě

Článek

O tom, že by mohli být v oblasti teroristé, bezpečnostní složky informovala tajná služba.

„Ženevská policie na základě této informace zvýšila stupeň ostražitosti a posílila hlídky. Ženevská policie a další bezpečnostní složky pátrají po podezřelých, jejichž popis poskytla Švýcarská konfederace,“ stojí v prohlášení odboru bezpečnosti ženevské radnice.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Budovu Spojených národů podle televize Sky News střeží policie se samopaly. V okolí navíc zřídila kontrolní stanoviště pro auta.

Podle příslušníků ostrahy, na které se odkazuje agentura Reuters, platí v budově i jejím okolí nejvyšší stupeň pohotovosti, protože se policie domnívá, že jsou podezřelí v Ženevě.

K pařížským teroristickým útokům došlo 13. listopadu. Tři skupiny teroristů tehdy na šesti místech francouzské metropole povraždily 130 lidí a na 350 zranily. [celá zpráva]

Evropské bezpečnostní složky následně rozjely hon na komplice pařížských vrahů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám