Hlavní obsah

Manželé ze Slovenska chtěli pašovat do země Syřany

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Vyšetřovatel národní jednotky boje proti nelegální migraci obvinil manžele z východoslovenského města Snina z převaděčství. Syrský občan Abdul T. (38) a občanka Slovenské republiky Veronika T. (32) zajišťovali do syrských cestovních dokladů vízové nálepky, které cizincům umožňují vstup na území Evropské unie.

Manželé dávali do syrských pasů falešná vízaVideo: TV Markíza

 
Článek

Manželům hrozí tři až osm let vězení. Policejní mluvčí Denisa Baloghová potvrdila, že manželé si v Damašku převzali minimálně 30 cestovních pasů od syrských občanů. Po návratu na Slovensku měli za finanční odměnu zařídit vízové nálepky opravňující k přechodnému pobytu na území Evropské unie.

Odkud manželé vízové nálepky získali, policie nekonkretizovala. Televize Markíza uvedla, že se jedná o použitá víza.

Pasy chtěli následně poslat zpět do Sýrie. „Za zajištění takto upravených pasů se měli obohatit o částku minimálně 30 tisíc eur (asi 800 000 korun),“ uvedla mluvčí. Manžele před odevzdáním takto upravených pasů zadržela policie.

Při domovní prohlídce policie našla důkazový materiál, jako listiny v arabštině, výpisy z účtů, počítače a syrské cestovní doklady. Policie při vyšetřování spolupracovala se slovenským ministerstvem zahraničí a slovenskou ambasádou v Bejrútu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám