Hlavní obsah

Desetiletého chlapce nasál odtokový kanál v bazénu, v nemocnici zemřel

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Velká tragédie zasáhla slovenské město Banská Štiavnica, kde se v místním bazénu utopil desetiletý Janko. Nadějného plavce místního sportovního klubu nasál odtokový kanál o průměru 28,5 centimetru a lékaři ho už nedokázali zachránit.

Janko se už z plaveckého tréningu nevrátilVideo: TV Markíza

 
Článek

Ze čtyřmetrové hloubky ho vytáhli po sedmi minutách, podařilo se ho oživit, převezli ho do nemocnice, kde zemřel. Pod vodou byl příliš dlouho.

Trenér říká, že Janko s kamarádem po tréninku skákali do bazénu. „Oni si tam hrávali, ale jiným způsobem. Nikdy jsem neviděl, že by se potápěli tak hluboko,“ říká trenér místních plavců Ján Čamaj. Trenér a plavčík dostali Janka ven až pomocí lana. Bylo však už pozdě.

Janko uvízl v odtokovém kanálu tak nešťastně, že ho nemohli pořádně chytit a vytáhnout. „Vytvořil se jakýsi špunt a nebylo možné ho vytáhnout,“ dodal trenér.

„Je to velká tragédie pro rodinu i pro náš sportovní klub,“ dodal. Lidé říkají, že pro lepší plavce byla výzva potápět se až k odtokovému kanálu, přes který filtrují vodu. Kanál je běžně přikrytý mřížkou, ale někdo ji pravděpodobně odsunul.

Tragický případ vyšetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám