Hlavní obsah

Na letišti v Sofii se výbušnina nenašla, mluvčí dementovala původní zprávu

Sofie
Aktualizováno

Bulharská policie v úterý evakuovala část mezinárodního letiště v Sofii. Podle původních informací mluvčí letiště Daniely Velevové se v dodávce před letištěm nalezlo výbušné zařízení. Velevová ale informaci později dementovala. Policie nicméně auto stále prohledává, protože v něm speciálně vycvičený pes zachytil pachovou stopu trhaviny.

Foto: Profimedia.cz

Mezinárodní letiště v Sofii

Článek

„Víme, na koho je dodávka registrována, kdo ti lidé jsou a jaké národnosti. Prozatím ale nebudeme zveřejňovat žádné podrobnosti," uvedla policie. Ta do akce nasadila robotické vozítko pro manipulaci s nebezpečnými předměty.

V médiích se objevily spekulace, že dodávka je opatřena belgickými registračními značkami. Ze zveřejněných snímků, jejichž kvalita není vysoká, to ale není jasně patrné.

Majitel dodávky ráno odletěl

Oficiálně je známo to, že vůz byl na letišti odstaven krátce po půlnoci. Majitel, který s ním přijel a který nebyl bulharským občanem, odletěl brzkým ranním spojem. Další informace úřady nesdělily.

Foto: Mapy.cz

Kvůli zásahu policie a evakuaci nabírají lety ze Sofie zpoždění. Cestujících mezi bulharskou metropolí a Prahou se to netýká, neboť úterní spoje do Prahy a zpět do Sofie již dosedly.

Terčem pumového útoku se před třemi lety stalo letiště v bulharském Burgasu. [celá zpráva]

Terorista s náloží v batohu se tehdy před letištním terminálem odpálil v autobusu vezoucím turisty z Izraele. Zabil šest turistů a řidiče autobusu. Izrael připisuje útok libanonskému Hizballáhu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám