Hlavní obsah

Migranti v Calais prohodili českému kamiónu tyč čelním sklem

Uprchlíci u francouzského přístavu Calais zaútočili na český kamión. Řidiči prohodili čelním sklem dvoumetrovou dřevěnou tyč. Celý incident se odehrál minulou středu v noci.

Foto: Autodoprava Hájek

Migranti u Calais údajně prohodili dvoumetrovou tyč čelním sklem kamiónu.

Článek

Řidič kamiónu Eduard Rosenthal chtěl jet původně do přístavu v Dunkerku. Cesta byla ale ucpaná, a tak se vydal do Calais.

„Jel v koloně a v jednom úseku nebyla dálnice osvětlená, a toho využili migranti a jeden z nich prohodil předním sklem špičatý kůl,“ uvedla společnost Autodoprava Hájek. Kůl prošel podle společnosti skrz sklo a zastavil se až o sedačku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Autodoprava Hájek

Migranti u Calais prohodili dvoumetrovou tyč čelním sklem kamiónu.

Migranti prý potom přehodili přes přední sklo vozu deku, aby řidič nic neviděl a nemohl ujet. „Ostatní začali šplhat po autě a snažili se dostat dovnitř. Naštěstí se deka nikde nezachytila a z předního skla hned spadla. Díky tomu pan Rosenthal mohl dál pokračovat v jízdě,” popsala firma. Kolem jeho auta prý pobíhalo asi 200 migrantů.

Foto: Autodoprava Hájek

Kůl prý prošel skrz sklo a zastavil se až o sedačku

Policie případ neřešila

Když se řidič dostal přímo do přístavu, ohlásil případ policii. Ta však podle společnosti nic neřešila. „Pouze se zeptali, jestli byl při incidentu někdo zraněn. Když pan Rosenthal řekl, že ne, tak se tím policie přestala dál zabývat,” sdělila společnost.

„Byl to první incident takového kalibru. Ale to, že po těch kamiónech něco házejí, je normální,“ řekl Novinkám ředitel firmy Vlastimil Hájek. Situace kolem uprchlíků v přístavech se podle dopravní společnosti začíná vyhrocovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám