Hlavní obsah

Eagles of Death Metal se chtějí do Bataclanu vrátit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká rocková kapela Eagles of Death Metal se chce vrátit do Paříže a zahrát v koncertní síni Bataclan, kde během jejich koncertu 13. listopadu islámští teroristé zastřelili 89 lidí. V rozhovoru pro magazín Vice to řekl zpěvák Jesse Hughes.

Foto: Profimedia.cz

Eagles of Death Metal

Článek

„Nemůžu se dočkat, až se do Paříže vrátíme a zahrajeme. Naši přátelé přišli, aby viděli rock-and-roll, a zemřeli. Chci se tam vrátit a žít. Chci být prvním, kdo v Bataclanu zahraje, až ho otevřou,“ uvedl Hughes, který kapelu v roce 1998 zakládal.

Zpěvák s dalšími členy kapely popsali tragické chvíle v Bataclanu, které nepřežil ani Nick Alexander, který během koncertu prodával trička kapely. Hughes se při zmínce o něm během rozhovoru rozplakal.

Zpěvák také vylíčil, jak se fanoušci schovávali v jeho šatně, ale terorista je tam našel a postřílel. Přežil jen fanoušek, který se schoval pod Hughesovu bundu. [celá zpráva]

Hudebníci potvrdili, že útočníci stříleli do lidí bezhlavě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Francouzský novinář natočil útok v koncertní síni Bataclan v PařížiVideo: Daniel Psenny, Reuters

Podle pódiového zvukaře Shawna Londona útočník, který byl nejblíž k němu, po celou dobu střelby chválil boha. „Podíval se přímo na mě a vystřelil po mně, ale netrefil,“ popsal London, který okamžitě padl k zemi a předstíral, že je mrtvý. „Zůstal tam stát a dál střílel a zabíjel a z plných plic křičel: Alláhu Akbar (Bůh je veliký),“ dodal London, jemuž se o chvíli později společně s dalšími naskytla příležitost k útěku z pódia, když útočník přebíjel.

Reklama

Související články

Vrazi z Bataclanu počítali s tím, že uniknou

Dva ze tří členů komanda, které vraždilo střelbou z kalašnikovů v pařížském klubu Bataclan, počítali, že z místa uniknou k další akci. Neměli zjevně v úmyslu...

Výběr článků

Načítám