Hlavní obsah

Přestřelky na východě Ukrajiny si vyžádaly zraněné

Kyjev/Doněck

Obě strany konfliktu na východě Ukrajiny v pondělí oznámily, že si sílící přestřelky podél celé frontové linie vyžádaly zraněné. Postřeleni byli dva ukrajinští vojáci a dva separatisté.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Příslušník luhanských separatistů na tanku

Článek

Podle ukrajinské armády se v noci střílelo prakticky po celé délce linie příměří v Doněcké i Luhanské oblasti. Přestřelky se soustředily zejména do oblasti severně od Doněcku, kde podle Kyjeva povstalci útočili na armádní postavení u obcí Opytne, Pisky a Avdijivka. Vojáci byli zraněni při přestřelkách u obcí Zajceve a Majorsk severně od Horlivky. Oznámil to v pondělí v Kyjevě mluvčí ukrajinské operace Andrij Lysenko.

Další dva ukrajinští vojáci zahynuli v noci na pondělí v Luhanské oblasti, když jejich automobil najel na minu. Přestřelky si ale zatím od uzavření posledního příměří vyžádaly jen jednu oběť – ukrajinského vojáka, který padl v první třetině listopadu. [celá zpráva]

O nepřetržité palbě na donbaské frontě informovaly i zdroje ukrajinských separatistů. Agentura DAN uvedla, že ukrajinští vojáci za posledních 24 hodin porušili příměří třiadvacetkrát, dva povstalečtí vojáci byli při přestřelkách zraněni. Armáda podle nich střílí nejen z ručních zbraní a minometů, ale také z tanků a obrněných transportérů, které měly být podle minských dohod od linie dotyku staženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám