Hlavní obsah

Alkohol, drogy, gay bary. Začali se modlit až před půl rokem, řekl o teroristech jejich bratr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Bratři Brahim a Salah Abdeslamovi, z nichž jeden se odpálil během útoků v Paříži a druhý je na útěku, se změnili teprve před půl rokem. Najednou přestali pít a začali se modlit, vylíčil v neděli pro stanici RTBF jejich bratr Mohamed. Salah byl do té doby také častým návštěvníkem bruselských gay barů.

Foto: Belgian Interior Ministry

Salah Abdeslam policii stále uniká.

Článek

„Nic nenasvědčovalo tomu, že byli zradikalizovaní,“ dodal Mohamed Abdeslam, podle něhož jeho bratry spíše někdo zmanipuloval. Ještě před půl rokem totiž kouřili marihuanu a hašiš, pili alkohol a trávili spoustu času s herní konzolí PlayStation.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Salah podle nových svědeckých výpovědí také navštěvoval gay bary v bruselské čtvrti Saint Jacques. V jednom byl naposledy před měsícem.

Brahim provozoval v bruselské čtvrti Molenbeek kavárnu, která podle výpovědi jednoho ze známých pro britský nedělník Sunday Times byla spíše drogovým doupětem. Podnik zavřel týden před útoky v Paříži.

Podle Mohameda pak Brahim a Salah doma oznámili, že vyrážejí na lyže a odjeli.

Brahim se předminulý pátek v Paříži vyhodil do povětří, Salah policii stále uniká. Mohamed ho v neděli znovu vyzval, aby se vzdal. „Raději bychom ho viděli ve vězení než mrtvého,“ prohlásil za rodinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám