Hlavní obsah

Islamisté chtějí v neděli rozpoutat teror hned v několika zemích, varovaly stránky Anonymous

• Aktualizováno

Islámský stát se chystá v neděli znovu udeřit, tentokrát hned na několika místech v Evropě, ale i na dalších kontinentech. Varování v sobotu objevilo na stránkách hackerů z hnutí Anonymous. Teroristé podle nich chtějí znovu zaútočit v Paříži, ale i v Miláně a Římě. Anonymous později autenticitu varování popřeli.

Jeden z mluvčích Anonymous

Článek

„Zachytili jsme hrozby z několika účtů spojených s Daíšem (Islámským státem). Všechny se soustředily na jedno datum: 22. listopad,“ stálo v prohlášení. Hackeři dodali, že důkazy předali už před pár dny úřadům v různých světových zemích. „Mají je, a je jejich odpovědností s tím něco udělat. Ale protože s tím zatím nic neudělali a je skoro 22. listopadu, vzali jsme záležitost do vlastních rukou,“ vysvětlili dále autoři.

„(Našim) cílem je ujistit se, že celý svět, nebo přinejmenším lidé, kteří se chystají účastnit konkrétních podniků, vědí, že existují hrozby a možnost útoku. Dalším cílem je, aby se Daíš (Islámský stát) dozvěděl, že svět o plánech ví, a on je zrušil. To je na chvíli zmate,“ doplnili pisatelé a přidali seznam konkrétních cílů teroristů.

Mezi nimi znovu figuruje několikrát Paříž. Konkrétně jde o tato místa a tyto kulturní akce ve francouzské metropoli: Cigales Electroniques with Vocodecks, RE-Play & Rawtor v místě Le Bizen, Concrete Invites Drumcode: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joel Mull v místě Concrete a Demonstration by Collectif du Droit des Femmes.

Dalšími městy, kde mají teroristé útočit, jsou v Itálii Řím a Milán, kde se mají stát terčem bohoslužby, stejně jako jinde ve světě. Varování se týká také Libanonu, Indonésie a USA, kde podle hackerů hrozí útok při zápasech podniku WWE ve Philips Areně v Atlantě.

Varování se objevilo na stránkách Anonymous spojených s terorem v Paříži. V sobotu v noci však odtamtud bylo staženo a později se objevila zpráva, že hnutí za ním nestojí.

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Nejvyšší pohotovostní stupeň platí od soboty v Bruselu, odkud pocházela část teroristů, kteří minulý pátek vraždili v Paříži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám