Hlavní obsah

Moskva pošle do Paříže štěně jako náhradu za fenku Diesel zabitou teroristy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská policie daruje francouzskému policejnímu útvaru RAID štěně jménem Dobryňa jako náhradu za služební fenku Diesel, kterou ve středu zabili teroristé při útocích v Paříži.

Foto: ČTK/AP

Dobryňa

Článek

Oznámení na Twitteru ruské policie se objevilo v pátek, dva dny poté, co se lidé rozloučili se sedmiletou francouzskou psí hrdinkou, kterou zabil jeden z útočníků během razie na předměstí Paříže v Saint-Denis. [celá zpráva]

Štěně Dobryňa bude předáno do Francie „jako náhrada za Diesel v rámci solidarity s francouzským lidem a policií v boji proti terorismu“, napsala ruská policie.

Foto: Profimedia.cz

Policejní specialistka na výbušniny, fenka Diesel

Rusové si s oznámením ovšem pospíšili, francouzské ministerstvo vnitra nemělo ještě hodinu po jejich oznámení na sociální síti o daru žádné informace.

Foto: ČTK/AP

Dobryňa v ruskou ruského policisty

Štěně dostalo jméno po ruském mytologickém bohatýru Dobryňovi Nikitiči, který díky své odvaze porazil draka Gorynyče. V bylinách je zobrazován jako muž dobrých vlastností, oplývající chrabrostí a obětavostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám