Hlavní obsah

V Turecku zadrželi údajného zvěda, který měl pro teroristy v Paříži vybírat cíle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Turecku zadrželi Belgičana marockého původu, kterého policisté podezřívají, že před útoky v Paříži prozkoumával terén a hledal nejvhodnější cíle. Spolu s ním byli zadrženi dva Syřané, kteří mu měli pomáhat při cestě za hranice. Informovala o tom turecká agentura Dogan, citovaná v sobotu deníkem Guardian.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Turecku zadrželi Belgičana marockého původu a dva SyřanyVideo: Reuters

 
Článek

Šestadvacetiletý Ahmet Dahmani byl zadržen v luxusním hotelu v letovisku Antalya, uvedla agentura bez uvedení zdroje. Policisté si ho všimli na letišti a sledovali jej do hotelu v čtvrti Manavgat. V pětihvězdičkovém hotelu pobýval od 16. listopadu, přihlásil se tedy tři dny po útocích.

Na blízké dálnici byli poté zadrženi dva Syřané, údajně vyslaní Islámským státem, aby Belgičanovi zajistili hladký průjezd přes hranice. Podle policistů měli 29letý Ahmet Tahir a 23letý Muhammed Verdi v plánu se s Dahmanim setkat.

Foto: Reuters

Zadržený muž, který je podezřelý, že pro teroristy v Paříži vybíral cíle

Turecká policie tento týden na letišti v Istanbulu zajistila skupinu Maročanů kvůli podezření z napojení na Islámský stát. Maročané tvrdili, že se vracejí z Casablanky z dovolené.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svědek natočil střelbu a zadržení podezřelých při zásahu v Saint DenisVideo: Reuters

Belgie, a především její hlavní město Brusel, se ocitla v hledáčku vyšetřovatelů pařížských masakrů, při nichž zemřelo 129 lidí, poté, co se zjistilo, že někteří z útočníků pocházejí právě z této země. Bratr jednoho ze sebevražedných atentátníků Salah Abdeslam je stále na útěku.

Foto: ČTK/AP

Hledaný Salah Abdeslam

Belgie v sobotu v Bruselu vyhlásila nejvyšší stupeň protiteroristické pohotovosti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám