Hlavní obsah

Než se odpálila, křičela o pomoc, vylíčil svědek poslední chvíle sebevražedkyně v Paříži

– Paříž

První evropská sebevražedkyně s výbušninami na těle volala těsně před tím, než se odpálila, o pomoc. S odkazem na svědka to napsal deník Le Parisien.

Foto: Profimedia.cz

Šestadvacetiletá Hasna Aitboulahcenová

Článek

Hasna Aitboulahcenová, blonďatá sestřenice strůjce teroru v Paříži, o němž list Washington Post tvrdí, že je po smrti, se odpálila během pondělní razie bezpečnostních sil na pařížském předměstí Saint-Denis. [celá zpráva]

Stalo se to krátce po šesté hodině ranní, po zhruba hodinu a půl trvající přestřelce mezi policisty a vojáky a podezřelými, kteří se opevnili v bytě činžovního domu. Žena se nejprve objevila v okně bytu ve třetím patře.

Foto: Profimedia.cz

Šestadvacetiletá Hasna Aitboulahcenová

„Slyšel jsem ženu, jak křičí: Pomozte, pomozte, pomozte mi,“ popsal 20letý svědek jménem Christian. „Policie ji vyzvala, ať se identifikuje a ukáže se. Měla ruce nahoře, ale zakrytý obličej. Nejdříve ruce stáhla, ale pak je zase několikrát vzepjala. Policie na ni křičela: Nechte ruce nahoře. Říkali jí: Budeme střílet,“ dodal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ranní policejní zásah v PařížiVideo: Reuters

Pak znovu začala přestřelka. Policejní odstřelovači pálili ze střechy domu přes ulici. „Najednou přišel ohromný výbuch. To se zřejmě odpálila ta žena,“ uvedl svědek. „Roztříštilo to okna a na ulici vylétla z bytu spousta věcí a také kusy lidského těla,“ dodal.

Podle svědkyně, která se představila jako Yasmine, křičela žena těsně před explozí arabsky Bůh je veliký.

Foto: ČTK/AP

Kriminalisté v místě, kde se žena odpálila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám